Ce este AeRO?

AeRO este cel mai nou produs al BVB – mai precis o piata creata din nevoia de a furniza antreprenorilor o alternativa de finantare pentru dezvoltare si este segmentul dedicat titlurilor de capital (actiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzactionare administrat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Prin AeRO se pot lista companiile start-up, scopul fiind finantarea proiectelor si cresterea vizibilitatii.

Data lansarii a fost 25 februarie 2015.

Piata AeRO este dedicata finantarii companiilor care nu indeplinesc criteriile de marime sau vechime pentru listarea pe Piata Reglementata.

Pentru admiterea la tranzactionare, candidatii emitenti trebuie sa aiba o capitalizare anticipata de minim 250.000 EUR, estimata fie pe baza unui plasament privat anterior sau a unei oferte publice initiale (IPO), sau pe baza unui istoric de tranzactionare pe o alta platforma de tranzactionare. In lipsa acestora, capitalizarea anticipata va fi estimata pe baza unei evaluari realizate de catre Consultantul Autorizat (Authorized Advisor).

Alte criterii care vor fi luate in calcul: un free-float, actiuni disponibile pentru tranzactionare, de 10% sau cel putin 30 de actionari.
BVB poate lua in considerare admiterea la tranzactionare pe AeRO a emitentilor si in situatia in care unul sau mai multe criterii mentionate mai sus nu sunt indeplinite.

Sursa: Bursa de Valori Bucuresti

Articole similare

Comentariul tau aici