Cine opereaza in REVISAL incetarea CIM in caz de insolventa, faliment sau lichidare -completare Codul muncii cu L 138/2021

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Codul muncii a fost completat cu o noua prevedere care vizeaza situatiile in care firma se afla in insolventa, faliment sau lichidare, publicata in 14.05.2021 – prin Legea 138/2021.

Astfel, se introduce un articol nou care arata ca :

În cazul în care angajatorul se află în procedură de insolvență, faliment sau lichidare conform prevederilor legale în vigoare, administratorul judiciar sau, după caz, lichidatorul judiciar este obligat să elibereze salariaților un document
care să ateste activitatea desfășurată de aceștia, conform prevederilor alin. (5), să înceteze și să transmită în registrul general de evidență a salariaților încetarea contractelor individuale de muncă.

Document la care face referire la alin.(5) este adeverinta care atesta activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate (art. 34 alin. (5) din Codul muncii.

Pana acum, Codul muncii prevedea doar obligatiile in cazul încetării activității angajatorului. Astfel, in aceasta situatie registrul general de evidență a salariaților se depune la autoritatea publică competentă, potrivit legii, în a cărei rază teritorială se află sediul sau domiciliul angajatorului, după caz.

Articole similare

Comentariul tau aici