Diurna interna deductibila mai mare din 2019

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

Potrivit Hotararii nr. 714/2018, incepand cu data de 01.01.2019 persoana delegata intr-o localitate situata la o distanta cuprinsa intre 5-50 km de localitatea in care isi are locul de munca beneficiaza de o indemnizatie de delegare de 20 de lei/zi.

Pe de alta parte, persoana delegata intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de km de localitatea in care isi are locul permanent de munca si care nu se poate inapoia la sfarsitul zilei de lucru beneficiaza de o alocatie zilnica de delegare compusa din:

 • o indemnizatie de delegare, in cuantum de 20 lei/zi;
 • o alocatie de cazare, in cuantum de 230 lei/zi, in limita careia trebuie sa isi acopere cheltuielile de cazare.

Asadar, din anul acesta pentru deplasarile in interes de serviciu in interiorul tarii, suma maxima deductibila pentru indemnizatia de delegare va fi de: 20 x 2.5 = 50 lei, cu 7.5 lei mai mult decat in anul 2018: 17 x 2.5 = 42.5 lei.

Poti gasi mai multe informatii in lucrarea

Diurna 2019- disponibila aici.

Citeste si :

Diurna externa vs diurna interna

Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

Articole similare

4 Thoughts to “Diurna interna deductibila mai mare din 2019”

 1. Anonymous

  Buna ziua, exista un plafon maxim al diurnei care se poate acorda unui angajat ?

  1. admin

   O societate poate acorda diurna oricat doreste, insa din punct de vedere fiscal tot ce depaseste suma 50 lei/zi se considera venit salarial si este supus impozitului pe venit si contributiilor sociale. Asadar, depasirea antreneaza taxe suplimentare.

 2. Chiriacescu V

  In HG 714/2018 nu se mentioneaza faptul ca aceasta majorare se poate aplica si societatlor din mediul privat.

  1. admin

   Buna ziua

   Va multumim ca ne-ati scris. Desi H 714/2018 face referire la entitatile publice, totusi, indirect se aplica si entitatilor private.
   Astfel, potrivit Codului fiscal, indemnizatiile primite de salariati pe perioada delegarii/detasarii nu sunt impozabile, in urmatoarele limite:
   (a) in tara, de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatie, prin hotarare a Guvernului pentru personalul autoritatilor si institutiilor publice;
   (b) in strainatate, de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurna prin hotarare a Guvernului pentru personalul roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar.
   Asadar, pentru a nu fi impozabila, diurna trebuie sa fie acordata in conditiile prevazute de legislatia aferenta institutiilor publice.

Comentariul tau aici