Pe perioada starii de alerta se majoreaza valoarea prag pentru care se poate inainta cererea de deschidere a procedurii insolventei

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al creanței, pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvență.

Conform legii nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, valoarea-prag este de 40.000 lei atât pentru creditori, cât și pentru debitori, inclusiv pentru cererile formulate de lichidatorul numit în procedura de lichidare, pentru creanțe de altă natură decât cele salariale.

Pe perioada starii de alerta, în cazul debitorilor care și-au întrerupt activitatea total sau parțial ca efect al măsurilor adoptate pe perioada stării de urgență, instituită prin Decretul nr. 195/2020 și prelungită prin Decretul nr. 240/2020, de autoritățile publice competente potrivit legii, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, menținute, după caz, și în perioada stării de alertă, valoarea-prag este de 50.000 lei, atât pentru creditori, cât și pentru debitori.

Baza legala : Legea 55/2020

Articole similare

Comentariul tau aici