Se pot acorda ore suplimentare in cursul unei delegatii ?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

De multe ori in cursul unei delegatii, programul se prelungeste peste programul normal de activitate.

Se pune intrebarea daca un angajat care pleaca in delagatie si primeste diruna, poate beneficia si de ore suplimentare?

Codul muncii prevede la art 120-123 urmatoarele:

  • Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal este considerată muncă suplimentară.
  • Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia. În aceste condiții salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
  • În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut mai sus în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia. Sporul pentru munca suplimentară, se stabilește prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, și nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

Asadar, dreptul de a fi recunoscute orele suplimentare se face prin insumarea TIMPULUI de munca, fara a se mentiona in legislatie daca acestea sunt efectuate la sediul firmei sau ca urmare a unei delegatii.

Timpul de muncă este definit drept orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziția angajatorului și îndeplinește sarcinile și atribuțiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil și/sau ale legislației în vigoare.(art 111 Codul muncii).

Prin urmare, chiar daca persoana primeste diurna, care este un drept ca urmare a efectuarii delegatiei, in cazul in care in cursul acesteia persoana isi depaseste numarul de ore de munca, are dreptul de a fi recompensata cu ore libere sau de a fi platita asa cum am aratat mai sus.

Trebuie tinut cont si de faptul ca o delegatie presupune si un anumit timp de deplasare catre locatia respectiva, timp care potrivit definitiei de mai sus nu reprezinta timp de munca. Prin urmare, acest timp nu se considera munca suplimentara.

Articole similare

Comentariul tau aici