Distribuire dividende – monografie, noutati fiscale, raportul administratorului

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Raportul administratorilor- ce trebuie sa contina? INFOGRAFIC

Prelungirea valabilitatii unor documente in domeniul medical – Ordinul nr. 911/653/2020

Ordinul nr. 911/653/2020 pentru aplicarea art. 11 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative a fost publicat in MOF 447/27.05.2020.

Au fost publicate Normele de prevenire pe perioada starii de alerta in unitatile de alimentatie publica

In MOF 450/28.05.2020 a fost publicat Ordinul 903/97/2020 privind aprobarea normelor de prevenire pe perioada starii de alerta in unitatile de alimentatie publica.

Ce trebuie sa contina contractul individual de munca ?

Contractul individual de muncă se încheie în baza consimțământului părților, în formă scrisă, în limba română. Obligația de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. Forma scrisă este obligatorie pentru încheierea valabilă a contractului.

Norme de prevenire in restaurante, modificari anuntate la IMM Invest, scutiri de impozit pe cladiri si alte noutati legislative

In saptamana 25-29 mai 2020 avem cateva noutati legislative importante:

Majorarea capitalului social prin incorporarea profitului din anii anteriori – monografie contabila

Presupunem ca o societate doreste sa efectueze o majorare de capital prin incorporarea profitului exercitiilor financiare precedente, in suma de 10.000 lei.

Ultimele modificari aduse Legii 19/2020 privind zile libere acordate parintilor (L 59 din 19 mai 2020)

Legea nr. 59 din 19 mai 2020 privind aprobarea OUG 30/2020, publicata în MOF. 416 din 19 mai 2020 aduce urmatoarele modificari legislatiei precedente cu privire la zilele libere acordate parintilor:

Numarul de contracte incetate este in permanenta crestere. Situatia la 27.05.2020

Cadouri in bani acordate angajatilor cu ocazia zilei de 1 iunie -material informativ Gabriela Jeler

Acest material util a fost pus la dispozitia cititorilor de catre Gabriela Jeler, expert contabil, auditor financiar, consultant fiscal, care activeaza in cadrul Cabinetului individual JELER CORNELIA GABRIELA & echipa.

Repartizarea dividendelor – monografie

In situatia in care o societate a inregistrat profit in exercitiul financiar incheiat, o forma de utilizare a profitului este repartizarea de dividende.

Serviciile prestate cu titlu gratuit de catre firma – cum se trateaza dpdv al TVA?

Aducem in discutie aici tratamentul fiscal din punct de vedere al taxei pe valoare adaugata in cazul prestarii de servicii cu titlu gratuit de catre o firma, fie pentru uzul propriu sau al personalului acesteia sau pentru uzul altor persoane , pentru alte scopuri decat desfasurarea activitatii sale economice.

Gestiunea salariatilor in situatii complexe

Ultimele luni de activitate financiar-contabila a firmelor a aratat complexitatea problematicii legate de salarizare. Au existat multe situatii noi: somaj tehnic platit de stat, zile libere pentru parinti suportate de stat, modificari in modul de aplicare a facilitatilor si apoi declaratii actualizat de ANAF tarziu, chiar inainte de scadenta de depunere.

Informatii importante pentru aplicantii IMM INVEST ROMANIA -depunerea situatiilor financiare utilizate in completarea Declaratiei IMM

Pentru eficienta implementare a Programului IMM INVEST, dorim sa informam aplicantii IMM INVEST ROMANIA ca în contextul prelungirii termenului de depunere a situatiilor la ANAF, dacă situațiile financiare aferente anului 2019 nu au fost încă depuse, este permisa utilizarea datelor corespunzatoare din ultimele situatii financiare aprobate si depuse, aferente anului 2018.

Cum se inregistreaza in REVISAL reducerea programului de munca de la 5 la 4 zile pe saptamana?

Potrivit articolului 52 alin. (3) din Codul muncii, in cazul reducerii temporare a activității, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depășesc 30 de zile lucrătoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, până la remedierea situației care a cauzat reducerea programului, după consultarea prealabilă a sindicatului reprezentativ de la nivelul unității sau a reprezentanților salariaților, după caz.

Scutiri de impozit pe cladiri pentru cladirile unitatilor sanitare publice sau cabinetelor de medicină de familie

Incepand cu 29 mai 2020, nu se mai datoreaza impozit/taxă pe clădiri pentru:

NOU ! Facilitati fiscale – proiect 27 mai 2020

In 27.05.2020 a fost publicat de catre Ministerul de Finante un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale.

Ce declaratii trebuie sa depuna utilizatorii caselor de marcat electronice?

Operatorul economic care livreaza bunuri/servicii direct catre populatie trebuie sa fie dotat cu case de marcat cu jurnal electronic.

Planificarea lunii iunie dpdv contabil: declaratii scadente, termene depunere solicitari ANPIS/AJOFM, declaratia unica si zile libere legale

Luna iunie 2020 , din punct de vedere contabil, arata astfel:

Atentie ! Prevederi noi valabile de la 1 iunie pe durata starii de alerta – H 434 din 29 mai 2020

In MOF 455 din 29.05.2020 a fost publicata Hotararea 434 cu modificarea unor masuri pe durata starii de alerta, incepand cu 1 iunie 2020.

Atentie angajatori! Masurile de sprijin incepand cu 1 iunie 2020 au fost publicate. OUG 92/2020

In MOF din 29.05.2020 a fost publicata Ordonanța de urgență nr. 92/2020 pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative.

Cele mai accesibile modalitati de promovare pentru o firma de contabilitate

Cateva sfaturi utile in promovarea unei firme de contabilitate sunt oferite de Eva Lazar, consultant in promovare si co-proprietar al agentiei de marketing online Netring (netring.ro). Are studii de psihologie, resurse umane si comunicare, marketing digital si peste 20 de ani de experienta in derularea proiectelor de promovare in companii mici, medii si multinationale.

1 iunie – zi libera legala. Numarul de zile lucratoare iunie 2020

Atentie PFA! In perioada 1-10 iunie se vor putea depune cererile pentru indemnizatii la ANPIS pe mai

In perioada 1-10 iunie 2020, se vor putea depune pe plaforma aici.gov.ro documentele aferente lunii mai, utilizând metodologia de completare de pe pagina web a ANPIS și a agențiilor teritoriale.

Ce modificari se vor opera in programul IMM Invest?

In sedinta de Guvern din 27.05.2020 au fost discutate doua masuri care urmeaza sa fie aprobate in ce priveste fluidizarea programului IMM Invest.

A fost publicat proiectul de modificare a normelor la IMM Invest – 28.05.2020

Ministerul de Finante a publicat in 28.05.2020 un proiect de modificare a normelor de aplicare a Programului IMM Invest care vizeaza urmatoarele directii :

Noutati privind facilitatile fiscale -OUG 90/2020 pentru modificarea OUG 6/2019

In MOF din 29.05.2020 a fost publicata o modificare la OUG 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale, precum și pentru modificarea altor acte normative – prin OUG 90/2020.

Articole similare

Comentariul tau aici