Somaj tehnic, modificari CIM, inventariere, depunerea declaratiilor

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Ce se intampla cu angajatii? In ultimele zile, datorita contextului actual, multe firme se afla in situatia de a-si inceta activitatea

8 solutii privind angajatii in situatia inchiderii temporare a activitatii firmei

Imobilizarile corporale aflate in afara entitatii – inventar

Cum inventariem imobilizarile?

Dupa cum bine stim, imoblizarile se impart in 3 mari categorii: imobilizari necorporale, corporale si financiare. In cele ce urmeaza o sa prezentam efectuarea inventarierii pentru fiecare categorie in parte.

A fost publicata in MOF prima Ordonanta Militara privind suspendarea activitatii restaurantelor, evenimentelor cu peste 100 de persoane, restrangerea circulatiei (1/2020)

In MOF nr. 219/18.03.2020 a fost publicata Ordonanța militară nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri.

Cum inventariem stocurile?

Documente necesare pentru aplicarea L19/2020 privind acordarea zilelor pentru supravegherea copiilor in situatia inchiderii unitatilor de invatamant (H 217/2020)

In MOF 230/21.03.2020 a fost publicata Hotararea nr. 217/2020 privind aplicarea Legii nr. 19/2020 privind acordarea zilelor pentru supravegherea copiilor in situatia inchiderii unitatilor de invatamant.

Somaj tehnic- monografie contabila, calcul indemnizatie neta, asigurare angajati

Somajul tehnic este o intrerupere temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, in principal pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.

Modificari si completari la Legea 19/2020 prin OUG 30/2020 – angajatorii vor putea recupera doar sumele nete pentru indemnizatie, contributiile se suporta de angajator

Activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate suspendata incepand cu data de 16.03.2020

Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Națională de Pensii Publice anunță că activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate va fi suspendată începând cu data de 16.03.2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.

Alternative pentru pastrarea angajatilor in perioada de dificultati economice – material informativ – exp contabil Gabriela Jeler (Cabinet Jeler)

Somajul tehnic- informatii utile pentru antreprenori : ce este, cum se acorda, cine plateste indemnizatia

Sintagma somaj tehnic a devenit auzita in ultimele zile, mai mult ca niciodata. Totul a culminat cu anuntul fabricii Ford ca cei 6.000 de angajati vor intra in somaj tehnic.

Contract de munca cu o ora/luna -legalitate

Una din cele mai frecvente masuri la care se gandesc antreprenorii ale caror afaceri sunt afectate de epidemia globala este reducerea programului de munca pentru angajati.

Informare de presa a Guvernului 19.03.2020- privind masurile adoptate in 18.03.2020

19.03.2020 : INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința din 18 martie (extras masuri care vizeaza situatia actuala):

Documentele necesare pentru modificarile CIM: munca la domiciliu, concediu fara plata, somaj tehnic

In aceasta perioada sunt cu siguranta foarte multe modificari la contractele individuale de munca ale angajatilor.

S-a stabilit modul de acordare/plata a zilelor libere pentru supravegherea copiilor-comunicat Ministerul Muncii, 19.03.2020

Guvernul a aprobat modul de acordare a zilelor libere pentru părinții care își supraveghează copiii până la 12 ani, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ. Hotărârea de Guvern stabilește ca zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția celor din perioada vacanțelor școlare, să fie zile libere acordate, la cerere, unuia din părinți.

10 intrebari privind asigurarea de sanatate

Ce masuri pregateste ANAF: amanarea termenului de depunere a declaratiilor fiscale din 25 martie pe data de 25 aprilie 2020

În această perioadă, având în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infecției cu virusul COVID – 19, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pregătit o serie de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, cele mai importante fiind:

Mesaj informare privind Legea 19/2020 privind acordarea de zile libere parintilor – formulare si documente (model)- Cabinet Jeler

Model mesaj de informare clienti- companii cu privire la acordarea de zile libere parintilor conform legii 19/2020 – pus la dispozitie de Jeler Gabriela, expert contabil din cadrul cabinetului Jeler si echipa.

Masuri pentru firme in perioada de criza: analiza cheltuielilor, urmarirea atenta a cashflow-ului, gasirea de solutii in legatura cu personalul

Fiindca economia traverseaza o perioada de criza care va afecta majoritatea companiilor, este important ca acestea sa isi analizeze activitatea si sa isi faca un plan de actiune.

Cum poti sa lucrezi de la distanta in contabilitate?

In ultimii ani contabilitatea a devenit o activitate care a dobandit independenta fata de un spatiu fizic sau de prezenta luna de luna la ghiseele ANAF. Aceasta se datoreaza posibilitatii arhivarii electronice, implementarii de catre ANAF a modalitatilor de transmitere automata a declaratiilor fiscale precum si platilor care se fac prin aplicatiile de internet banking.

Platile anticipate trimestriale de impozit pe profit pentru anul 2020 se vor face avand ca baza profitul trimestrial curent

Potrivit comunicatului publicat de Ministerul de Finanate in 19.03.2020, prin derogare de la prevederile privind Codul Fiscal, contribuabilii care aplică sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit anual, cu plăți anticipate efectuate trimestrial, pot efectua plățile anticipate trimestriale pentru anul 2020, la nivelul sumei rezultate din calculul impozitului pe profit trimestrial curent.

In Monitorul oficial inca nu sunt publicate masurile care vizeaza sprijinirea mediului de afaceri. Recomandam- sa asteptam cu deciziile.

Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinul companiilor publicate in MOF in 21.03.2020- OUG 29/2020

In Monitorul Oficial nr. 230 din 21.03.2020 a fost publicata OUG 29/2020 care contine masurile fiscal-bugetare pentru sprijinirea companiilor in contextul situatiei actuale.

Somajul tehnic- noutati legislative OUG 30 publicata in 21.03.2020

In MOF din 21.03.2020 a fost publicata OUG 30/2020 care aduce cateva clarificari cu privire la somajul tehnic si suportarea indemnizatiei de catre stat.

Formatul actualizat al declaratiei 120 Decont privind accizele a fost publicat in MOF in 17.03.2020 (Ordinul 706/2020)

In MOF nr. 217/17.03.2020 a fost publicat Ordinul prin care se actualizeaza formularul 120.

Cash-flow-ul si importanta sa in activitatea unei firme

Un flux de numerar sanatos este vital pentru buna functionare a unei firme.

Ce proiecte sunt cuprinse in lista Guvernului pentru data de 18.03.2020

Mediul de afaceri este in asteptarea masurilor anuntate de Guvern in sedinta din 17 martie 2020.

Termenul de depunere a declaratiei privind beneficiarii reali se prelungeste cu 3 luni de la data incetarii starii de urgenta (OUG 29/2020)

Masurile luate de BNR pentru a atenua impactul asupra firmelor si persoanelor fizice

În data de 20 martie 2020, BNR a adoptat un pachet de măsuri menit să atenueze impactul situației generate de epidemia de coronavirus asupra populației și companiilor românești.

Articole similare

Comentariul tau aici