7 modalitati prin care poti sa elimini stress-ul de sarbatori

Sfarsitul de an poate fi o perioada extrem de stresanta pentru oricine are sau este angajat intr-un business. Nu numai ca trebuie sa te preocupi de modul cum functioneaza compania in aceasta perioada, dar trebuie sa integrezi si vacantele copiilor, sarbatorile, vizitele rudelor, cumparaturile, gatitul si multe altele.

Potrivit psihoterapeutului Jude Bijou, autorul unor carti recunoscute in domeniu, scopul tau de sarbatori ar trebui sa fie de a te bucura, a simti pacea si a savura momentele petrecute alaturi de familie si prieteni.

Iata mai jos 7 cai de a reduce stress-ul de sarbatori :

1.       Prioritizeaza invitatiile

Nu vei putea spune “da” tuturor invitatiilor pe care le primesti in viata- fie ca este vorba de o invitatie la masa, sau de a incepe un proiect nou pentru care nu ai timp. Si acest lucru se intampla des de sarbatori cand apar atatea evenimente pe agenda. Pentru a nu deveni stresat – fii selectiv cu aceste invitatii.

2.       Fii mai intelept cu cardurile tale

Se pare ca multe companii inca mai trimit fizic felicitari de sarbatori catre clienti. Desi este un lucru minunat in a gasi timp pentru a le multumi, trimiterea felicitarilor poate sa te coste mult prin prisma timpului alocat de anumiti angajati pentru a scrie, semna si expedia felicitarile. Astfel, de ce sa nu trimiti anul acesta felicitarile pe email ?

3.       Fii organizat pentru a minimiza stress-ul

Organizarea este o calitate care nu trebuie sa iti lipseasca insa trebuie sa tii cont de ea in special de sarbatori. Cu cat vei organiza mai bine calendarul de activitati, cu atat te vei simti mai bine.

4.       Nu iti ascunde emotiile

Sarbatorile pot fi un moment foarte emotionant al anului. In loc sa iti ascunzi emotiile este mai bine sa le lasi sa se manifeste. Nu numai ca te vei simti mai bine cand o vei face , dar si echipa ta se va simti mai bine alaturi de o persoana autentica care isi arata din cand in cand sentimentele.

5.       Tine minte “mesajul”

Tine minte ca sarbatorile ar trebui sa fie  un moment special al anului – petrecut alaturi de cei dragi si nu uita ca primesti ceea ce oferi.

6.      Gandeste cu inima

Cand te adresezi celorlalti – clienti, colegi, furnizori si altii din comunitate, fii sigur ca le vorbesti din inima.  Trebuie sa ai compasiune si empatie fata de altii si sa te pui din cand in cand in locul lor.

7.      Fii bun si cu tine insuti, nu numai cu ceilalti

Ultimul lucru pe care il poti dori la sfarsit de an este sa privesti in urma si sa ai regrete pentru anumite lucruri pe care nu le-ai facut sau le-ai facut intr-un anumit fel. Fii indulgent cu tine insuti.In loc sa simti regret, mai bine invata lectii pe care sa le poti aplica in anul urmator.Si tine mine : nu traiesti decat o viata – asa ca ar fi bine sa o traiesti la maxim.

Articol preluat de pe site-ul pentru antreprenori INC.com.

Articole similare

Comentariul tau aici