Contabilitatea viitorului, zile libere pentru parinti, actualizare D112

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Incepand de joi, 22.10.2020 se pot accesa granturile pentru capital de lucru (masura 2)

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunța lansarea etapei de înscriere în cadrul măsurii 2 “Granturi pentru capital de lucru” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Cum arata contabilitatea viitorului ? Eveniment online, pentru contabili, 3 noiembrie 2020

Economia globala se schimba intr-un ritm rapid, iar profesionistii contabili trebuie sa se asigure ca au mereu cunostintele si abilitatile prin care sa sustina companiile in acest proces de crestere dar si pentru a fi competitivi atat intern cat si international.

Normele la codul fiscal actualizate- tabel comparativ DGRFP Brasov

DGRFP Brasov a publicat mai multe tabele comparative utile cu privire la modificarile aduse normelor de aplicare la Codul fiscal .

Mihaela Grigore, expert in legislatia muncii, participa la Contabill 2020 -intrebari si raspunsuri despre salarizare

Asa cum v-am anuntat in articolele anterioare, evenimentul toamnei este ContaBill – Contabilitatea viitorului, un eveniment special, dedicat contabililor, initiat de SmartBill Romania, in care vom discuta cu specialisti renumiti in domeniu despre viitorul contabilitatii, despre noutati fiscale si salarizare 2020-2021.

Legea zilelor platite pentru parintii ai caror copii invata online

Potrivit informarilor din spatiul public aduse de Ministrul Muncii, legea zilelor platite pentru parintii ai caror copii invata online, este pregatita pentru a fi dezbatuta in sedinta de guvern de azi, 22.10.2020.

Firmele mai beneficiaza de bonificatia de 10% pentru plata impozitelor la T3 pana la 25 oct 2020?

Raspunsul la intrebarea din titlu este da, contribuabilii plătitori de impozit pe profit, precum și cei plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, care plătesc impozitul datorat la termenul scadent, 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat trimestrial/plăţii anticipate trimestriale.

Ciprian Paun, partener NNDKP: Inspectiile fiscale si rolul avocatului specializat in drept fiscal

Inspectiile fiscale, sau mai precis, apropierea finalului unei inspectii fiscale cand se pot transa concluzii pe care contribuabilul doreste sa le conteste, este momentul in care noi, contabilii, ne gandim cel mai adesea la un avocat specializat in drept fiscal.

Il avem azi alaturi de noi pe dl. Ciprian Paun, partener in cadrul casei de avocatura NNDKP, intr-un interviu despre rolul avocatului specializat in drept fiscal, despre cum poate ajuta reprezentarea juridica in cadrul unui inspectii dar si alte informatii utile pentru contabili.

Ce masuri intentioneaza sa propuna Ministrul Finantelor referitor la 25 octombrie 2020?

Intr- o postare pe Facebook din 21.10.2020, Ministrul de Finante Florin Citu anunta ca intentioneaza sa faca urmatoarele propuneri :

Site-ul ANAF are o noua forma

Guvernul a prelungit termenele pentru executari si accesorii pana pe 25 dec 2020 – comunicat Ministerul de Finante, 23.10.2020

Guvernul a aprobat, joi, aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

D112 a fost actualizata in 21.10.2020

In 21.10.2020 fost actualizat formatul declaratiei 112.

Despre intreprinderi autonome, partenere sau legate

In formularul prin care se aplica pentru granturile masura 2 – care se va deschide in 22 octombrie la ora 10 companiile vor trebui sa bifeze daca sunt intreprinderi autonome, partenere sau legate.

Azi se discuta la Guvern completarea prevederilor privind indemnizatia de telemunca

In sedinta de Guvern din 22.10.2020, pe ordinea de zi, figureaza un proiect de OUG care aduce o completare art. 6 din OUG 130/2020, articol care reglementeaza obtinerea indemnizatiei pentru telemunca(2.500 lei.).

Ministrul economiei- despre masura 2: se pare ca s-au epuizat cele 350 de milioane de euro

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Platforma online de accesare a granturilor pentru capitalul de lucru funcționează foarte bine. Am depășit la ora aceasta 19.000 de cereri de finanțare. După numărul mare de solicitări, se pare că s-au epuizat cele 350 de milioane de euro alocate acestei măsuri. Evident, pentru a ști exact câte fonduri au fost solicitate, trebuie să vedem câți bani a cerut fiecare companie și dacă cei care au aplicat îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Formularul de înscriere va rămâne activ până miercuri 28 octombrie 2020, ora 20.00.

CAEN 6920 in lista celor eligibile pentru granturi, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor de marti-anunt CECCAR

Intr-un comunicat trimis membrilor in 19.10.2020, CECCAR anunta ca proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene se află în dezbatere în Camera Deputaților.

TVA la vanzarea de terenuri si constructii noi persoane fizice – actualizarea exemplului din Norme (H 864/2020)

Normele de aplicare a Codului fiscal au fost actualizat un 16.10.2020 in baza Hotararii 864/2020.

Guvernul a prelungit termenele pentru executari si accesorii pana pe 25 dec 2020 – comunicat Ministerul de Finante, 23.10.2020

Guvernul a aprobat, joi, aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Reguli referitoare la cupoanele valorice – completare a normelor la Codul fiscal (H864/2020)

Normele la Codul fiscal aplicabile pana in prezent nu conțineau dispoziții pentru aplicarea regulilor referitoare la cupoanele valorice introduse în Codul fiscal prin Legea nr. 60/2019.

Finantare IMM de grup derulata de IPS in parteneriat exclusiv cu Patria Bank, pentru redresarea si cresterea afaceriilor locale

Finanţări pentru activitatea curentă de cel mult 1 mil. Lei/solicitant, fără garanţii sau parţial garantate. Consultanţă pentru analiză şi prezentarea propriei afacerii în vederea accesării rapide a creditului.

Ce se intelege prin intreprindere mica si mijlocie, conform L 346/2004?

Întreprinderile mici și mijlocii sunt definite ca fiind acele întreprinderi care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au un număr mediu anual de salariați mai mic de 250;
b) realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situații financiare aprobate. Prin active totale se înțelege active imobilizate plus active circulante plus cheltuieli în avans;

Finantarea cohortica, masura 2 Granturi pentru capital de lucru si alte informatii utile – interviu cu Nicolae Barbu, IPS

In ultima perioada finantarea companiilor a devenit parca mai mult decat oricand un subiect de mare interes. Despre posibilitatile de finantare in aceasta perioada, discutam cu Nicolae Barbu, specialist in consultanta de business in zona IMM.

29.250 de aplicanti pentru microgranturi- date MEEMA

29.250 de aplicanţi s-au înscris pentru accesarea fondurilor nerambursabile din cadrul primei măsuri a granturilor în valoare de 1 miliard de euro, se arata intr-un comunicat publicat de MEEMA in 22.10.2020.

Termenul pana la care sunt suspendate popririle este 25 oct 2020 – ce se pregateste dupa acest termen?

Termenul pana la care sunt suspendate popririle in anul 2020, atat pentru firme cat si pentru persoane fizice este data de 25 octombrie 2020.

Clarificari granturi capital de lucru -cu privire la Extrasul Revisal

Clarificări cu privire la Extrasul Revisal – Documentul se introduce în secțiunea de ”DOCUMENTE ATAȘATE” și trebuie emis cu MAXIM 24 de ore ÎNAINTEA ÎNSCRIERII – ETAPA DE ÎNSCRIERE SE LANSEAZĂ JOI, 22 OCTOMBRIE, ORA 10.00.

MEEMA a publicat un tutorial privind introducerea solicitarii pentru masura 2 capital de lucru

Ministerul Economiei a publicat in 19.10.2020 un tutorial privind completarea solicitarii pentru granturi de capital de lucru – masura 2, disponibil la urmatorul link:

Valentina Saygo – interviu despre contabilitatea in Romania in prezent si directiile de dezvoltare in viitor

Evenimentul toamnei pentru contabili este ContaBill – Contabilitatea viitorului, un eveniment special, initiat de SmartBill Romania, in care vom discuta cu specialisti renumiti in domeniu despre viitorul contabilitatii, despre noutati fiscale si salarizare 2020-2021 dar si despre alte subiecte de interes pentru profesia contabila.

Articole similare

Comentariul tau aici