Noi posibile modificari ale Codului Muncii – concediu fara plata pentru vacante scolare, ingrijire bolnavi- max 3 luni

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

O alta initiativa legislativa publicata recent are in vedere doua noi modificari ale Codului Muncii. Acestea fac referire la modificarea art. 54 – adugarea unui nou alineat si modificarea art. 119 alin. (2).

Articolul 54

In prezentDupa modificare
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru unul dintre urmatoarele cazuri:
– studii;
– interese personale;
– pe perioada vacantelor scolare;
– pe perioada suspendarii cursurilor institutiilor de invatamant prin decizii ale autoritatilor competente;
– pe perioada ingrijirii sotului sau unei rude pana la gradul III inclusiv demonstrate prin certificate de concediu medical al persoanei in cauza.
Perioada de concediu fara plata pe care o poate lua un salariat in decursul unui an este de maxim 3 luni intr-un an calendaristic.

Articolul 119, alin. (2)

In prezentDupa modificare
Pentru salariatii mobili si salariatii care desfasoara munca la domiciliu, angajatorul tine evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat in conditiile stabilite cu salariatii prin acord scris, in functie de activitatea specifica desfasurata de acestia.Pentru salariatii mobili, salariatii care desfasoara munca la domiciliu sau salariatii care desfasoara orice tip de munca flexibilia prevazuta la art. 118, angajatorul tine evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat in conditiile stabilite cu salariatii prin acord scris, in functie de activitatea specifica desfasurata de acestia.

Articole similare

Comentariul tau aici