Obligatiile angajatorului, monografii contabile, sediul social

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

INFOGRAFICE

Ce obligatii are un angajator la incetarea raporturilor de munca?

La cererea salariatului, angajatorul este obligat sa emita urmatoarele:

Sediul social – bine de stiut

Este necesara eliberarea unui nou certificat de inregistrare in cazul schimbarii denumirii localitatii, strazii sau renumerotarea imobilelor.

Metoda CMP

Metoda costului mediu ponderat CMP presupune calcularea costului fiecarui element pe baza mediei ponderate a costurilor elementelor similare aflate in stoc la inceputul perioadei si a costului elementelor similare produse sau cumparate in timpul perioadei.

Concedierea salariatilor

Cand nu poate fi dispusa concedierea salariatilor?

INSTRUMENTE

Regularizarea TVA – teorie si aplicatii practice

Contabilitatea decontarilor cu bugetul de stat privind TVA se reflecta in contabilitate cu ajutorul contului 442 Taxa pe valoare adaugata , cu urmatoarele conturi operationale:

Sanctiuni prind documentele justificative- intocmire, inregistrare, reconstituire si arhivare

Documentele justificative au un rol de baza in contabilitate. Intocmirea, inregistrarea, reconstituirea si arhivarea lor sunt prevazute actele normative in domeniu, a caror nerespectare atrage sanctiuni.

MONOGRAFII

Functionalitatea contului 408 furnizori facturi nesosite – monografie

Cu ajutorul contului 408 Furnizori – facturi nesosite se tine evidenta decontarilor cu furnizorii pentru aprovizionarile de bunuri si prestarile de servicii, pentru care nu s-au primit facturi. 

Prescrierea datoriilor catre furnizori, mai vechi de 3 ani

Fiindca este aproape finalul de an, moment in care se efectueaza de regula inventarierea anuala a patrimoniului este recomandata analiza pe vechimi a soldurilor in relatia cu partenerii

Monografii contabile credite bancare

Creditele bancare pot fi pe termen scurt sau pe termen lung. Inregistrarea in contabilitate este similara, difera doar conturile utilizate.

Contul 581 : functionalitate si monografii

Operatiile efectuate prin contul 581 „ Viramente interne” reprezinta transferuri de mijloace banesti dintr-un cont in altul de trezorerie.

Tratamentul contabil al chiriei si garantiilor aferente contractelor de inchiriere

Din punct de vedere fiscal inchirierea unui bun imobil este o operatiune scutita de taxa conform art. 292, alin. (2),  lit.e), din Codul fiscal. Cu toate aceste orice persoana impozabila poate opta pentru taxarea acestor operatiuni respectand prevederile art.292, alin. (3) din Codul fiscal.

Obiecte de inventar – monografie contabila

Din punct de vedere contabil, potrivit prevederilor OMFP 1802/2014, obiectele de inventar se includ in cadrul stocurilor, si se regasesc in conturile:

Regularizarea TVA – teorie si aplicatii practice

Contabilitatea decontarilor cu bugetul de stat privind TVA se reflecta in contabilitate cu ajutorul contului 442 Taxa pe valoare adaugata , cu urmatoarele conturi operationale:

Contabilitatea provizioanelor – monografie contabila

La finalul fiecarui exercitiu financiar este important sa analizam necesitatea constitutirii de provizioane.

Ce sunt imobilizarile necorporale, durata de viata si monografii contabile

O imobilizare necorporală este un activ: VEZI IN INFOGRAFIC

Contabilitatea stocurilor de materii prime si materiale

Evidenta stocurilor si productiei in curs de executie se realizeaza prin conturile din clasa 3  Conturi de stocuri si productie in curs de executie.

SALARIZARE

Evaluarea anuala a salariatilor- ce obligatii ai ca angajator ?

Legislatia incidenta evaluarii salariatilor este Codul muncii.

FISCALITATE

Cine este Florin Cîţu, noul Ministru al Finantelor?

Noul Ministru al Finantelor, Florin Cîţu, a fost in perioada 1.02.2018 – 16.09.2018 Presedinte al Comisiei Economice a Senatului si anterior (22.12.2016 – 31.01.2018) a ocupat functia de Vicepreşedinte la Comisia Buget – Finanţe a Senatului.

5 verificari intre gestiune si contabilitate la final de an

Fiindca se apropie finalul anului 2019, atat in gestiune cat si in contabilitate incep o serie de verificari. Un loc important il au verificarile intre gestiune si contabilitate.

Plata prin optiune a contributiei la pensii si sanatate a persoanelor fara venit

Presupunem ca esti o persoana fara venituri, care doreste sa se asigure si sa isi plateasca singura contributia la sanatate si pensii.

BANKING

Consumul de alcool in locuri publice – contraventii si sanctiuni

Aducem in discutie aici Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice care prevede urmatoarele contraventii si sanctiuni la servirea si consumul de alcool in locurile publice.

Obligatia afisarii plachetei ANPC in caz de activitate oprita -O 760/2019

Articole similare

Comentariul tau aici