Test al creditorului privat – ce inseamna?

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Notiunea de test al creditorului privat a fost vehiculata mai des in ultima perioada ca urmare a publicarii ordonantelor care vizeaza posibilitatea restructurarii obligatiilor fiscale in anumite conditii.

Ce inseamna testul creditorului privat ?

Potrivit Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență  testul creditorului privat reprezintă analiza comparativă a gradului de îndestulare a creanței bugetare prin raportare la un creditor privat diligent, în cadrul unei proceduri de prevenire a insolvenței sau reorganizare, comparativ cu o procedură de faliment.

Analiza are la bază un raport de evaluare întocmit de un evaluator sau un alt specialist și se raportează inclusiv la durata unei proceduri de faliment comparativ cu programul de plăți propus.

Nu constituie ajutor de stat situația în care testul creditorului privat atestă faptul că distribuțiile pe care le-ar primi creditorul bugetar în cazul unei proceduri de prevenire a insolvenței sau reorganizare sunt superioare celor pe care le-ar primi într-o procedură de faliment;

Articole similare

Comentariul tau aici