Microintreprinderi, revisal, contractul individual de munca, declaratii scadente

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

LEGISLATIE

Formarea profesionala – ce este si cand trebuie efectuata?

Fiecare angajator are obligatia de a asigura participarea la programe de formare profesionala pentru toti salariatii, astfel:

  • Cel putin o data la 2 ani daca au cel putin 21 de salariati;
  • Cel putin o data la 3 ani daca au sub 21 de salariati;

Ce trebuie sa depuna microentitatile la bilant in 2020?

Ce clauze pot fi cuprinse in contractul individual de munca?

La incheierea contractului individual de munca sau pe parcursul executarii acestuia, partile pot negocia si cuprinde in contract anumite clauze.

Deductibilitate cheltuieli de deplasare asociat vs administrator

Prezentam mai jos un scurt tabel comparativ cu privire la cheltuielile care pot fi antrenate in cazul unei deplasari de catre asociatul unei firme respectiv de catre administrator , in conditiile in care nici unul dintre ei nu este salariat al entitatii.

FISCALITATE

Obligatia de a emite autofactura- DOCUMENTAR (baza legala, situatii, exemple)

Autofactura, explicata in termenii cei mai simpli, este o factura emisa catre sine, aceasta insemnand ca atat la furnizor cat si la beneficiar apare aceeasi firma.

Deducerea TVA prin decontul de TVA -termenul maxim

Orice platitor de TVA in regim normal (in baza art. 316 Cod fiscal) , are dreptul să scadă din valoarea totală a taxei colectate, pentru o perioadă fiscală, valoarea totală a taxei pentru care, în aceeași perioadă, a luat naștere și poate fi exercitat dreptul de deducere .

Cateva obligatii si sfaturi utile cand preiei o firma pentru a-i tine contabilitatea

Daca te-ai lansat in antreprenoriat in contabilitate sau daca doar tii contabilitate la cateva firme ca sa iti suplimentezi veniturile, atunci cand decizi sa preiei o firma noua de la un alt contabil, este bine sa ai vedere o lista de verificari necesare.

Registrul de evidenta fiscala pentru PFA

Unul din registrele obligatorii pentru PFA este Registrul de evidenta fiscala.

6 intrebari si raspunsuri utile cu privire la REVISAL

Proiect de ordin privind modificarea instructiunilor de aplicare a scutirii de TVA 20.02.2020

Ministerul de finante a publicat in 20.02.2020 un proiect de Ordin pentru modificarea și completarea Instrucţiunilor de aplicare a scutirii deTVA pentru operaţiunile prevăzute la art.294 alin.(1) lit. a) – i), art.294 alin.(2) şi art.296 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr.103/2016 .

Declaratii scadente in 25 si 28 februarie

Ce obligatii ai ca persoana fizica daca obtii venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor din locuinta din proprietate (capacitate de cazare intre 1- 5 camere)

Închirierea în scop turistic, de către proprietari (persoane fizice obişnuite), a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între 1 şi 5 camere inclusiv, altele decât cele care constituie structuri de primire turistică, potrivit legislaţiei specifice, reprezintă oferirea posibilităţii de şedere pentru o perioada de minim 24 de ore şi maxim 30 de zile, într-un an calendaristic, oricărei persoane care călătoreşte în scop turistic în afara mediului său obişnuit de viaţă

IMPORTANT

Corectarea erorilor materiale din deconturile de TVA- infografic

Cum se determina venitul net la PFA in sistem real ?

Determinarea venitului net la PFA care sunt inregistrate in sistem real urmeaza cateva reguli descrise la art. 68 din Codul fiscal si prezentate mai jos:

Informare ONRC privind depunerea declaratiei privind beneficiarii reali

În conformitate cu dispozițiile art. 19 alin. (1), (2) și (5) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Oficiul Național al Registrului Comerțului a operaționalizat Registrul beneficiarilor reali ai societăţilor.

Cronica saptamanii: conturi IBAN pentru contributia la sanatate, erori materiale D300, autofacturahttps://www.contzilla.ro/cronica-saptamanii-conturi-iban-pentru-contributia-la-sanatate-erori-materiale-d300-autofactura/

Articole similare

Comentariul tau aici