Formularul PDF al raportarilor semestriale, modificari O 1802, monografii tichete de masa

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

Nu mai ai activitate pe firma dar nu vrei sa o inchizi? Poti alege suspendarea

Sunt multe persoane care la un moment dat si-au deschis o firma din dorinta de a incepe o afacere insa ulterior din diferite cauze au renuntat. Au ramas astfel cu o firma, cu activitate 0, pentru care trebuie depuse declaratii periodic.

Propunere legislativa pentru publicarea MOF in format electronic liber si deschis

O propunere legislativă noua, pentru publicarea Monitorului Oficial în format electronic liber şi deschis prin modificarea Legii nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României a fost inregistrata in luna iulie la Senat pentru dezbatare.

Deconturile angajatilor – obligatii legale, diurna, inregistrare si plata

Decontarile cu salariatii firmei pot avea loc fie in momentul platii salariilor fie in momentul in care salariatii antreneaza cheltuieli in numele firmei – de exemplu in delegatii sau pentru achizitii de bunuri si servicii pentru nevoile interne ale firmei. Pentru acestea din urma se intocmeste un document justificativ – decontul de cheltuieli.

Atentie! Formatul pdf al raportarilor semestriale a fost publicat de ANAF (04.08.2020)

Pe site-ul ANAF este disponibil formatul pdf al raportarilor contabile semestriale.

A fost respinsa OUG care prevedea acordarea unui stimulent de risc pentru anumite categorii pe perioada starii de urgenta

In MOF 699/04.08.2020 a fost publicata Legea nr. 166/2020 privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 82/2020 pentru aprobarea acordării unui stimulent de risc pentru personalul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, izolate preventiv la locul de muncă, pe perioada stării de urgență.

OUG 129/2020- programul O familie, o casa

In MOF 704/05.08.2020 a fost publicata ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 129 din 31 iulie 2020 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului “O familie, o casă”.

Oficial! OUG 130/2020 pentru aprobarea microgranturilor si granturilor pentru capital de lucru si investitii

In MOF 705/06.08.2020 a fost publicata Ordonanța de urgență nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Un singur registru electronic de evidenta a fortei de munca -domeniul public si privat- proiect OUG

Ministerul Muncii a publicat un Proiect de Ordonanță de urgență pentru înființarea Registrului electronic național de evidență a Forței de Muncă angajate din România, denumit în continuare REFORMA, care cuprinde evidența persoanelor angajate în baza unui contract individual de muncă, a funcționarilor publici încadrați în baza unui raport de serviciu, precum și a personalului care prestează activitate lucrativă în baza unui alt tip de contract decât contractul individual de muncă.

Club online de educatie financiara pentru liceeni(FinClub) -ASF, BNR, MFP si ARB

ASF (Autoritarea de Supraveghere Financiara), BNR (Banca Naționala a Romaniei), MFP (Ministerul Finanțelor Publice) și Asociația Româna a Bancilor (ARB) lanseaza în parteneriat FinClub, un program de educație financiara destinat elevilor de liceu din clasele X-XII, pasionați de piața financiara.

Amenzi inspectia muncii de peste 4,5 milioane lei intre 27 iulie-1 august 2020

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat, în săptămâna 27 iulie – 1 august 2020, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 4.643.100 de lei, din care 4.377.600 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Au fost depistate 189 persoane care desfășurau muncă fără forme legale și au fost dispuse 1.742 de avertismente și 3.712 de măsuri de remediere a neconformităților.

Comunicat CNAS privind modificari in privinta indemnizatiilor de concediu medical, 03.08.2020

Proiectul de Ordin al ministrului Sănătății și al președintelui CNAS, prin care vor fi modificate și completate Normele de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, a fost postat în transparență decizională, începând cu data de 31 iulie 2020.

Confidentialitatea datelor in salarizare

Confidentialitatea datelor din salarizare trebuie urmarita din mai multe perspective, astfel:

Monografie contabila tichete de masa

Tichetele de masa sunt bilete de valoare acordate angajatilor, lunar, ca alocatie individuala de hrana, utilizate numai pentru achizitionarea de produse alimentare.

Cand poate fi concediat un salariat?

Concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului. Vezi in articol mai multe detalii.

Zile libere pentru evenimente deosebite in familie prevederi legislative

Codul muncii arata la art. 152 ca in cazul unor evenimente familiale deosebite, salariații au dreptul la zile libere plătite, care nu se vor include în durata concediului de odihnă.

2 modificari la reglementarile contabile – O 1802/2014

O 2026/2020 aduce doua modificari reglementarilor contabile aprobate prin OMFP nr. 1.802/2014 vizand aducerea unor clarificări în ceea ce privește determinarea amortizării imobilizărilor.

Propunere de eliminare a declaratiei privind adaosul comercial practicat

La Senatul Romaniei a fost inregistrata spre dezbatere o propunere legislativa privind adaosul comercial prin modificarea Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Ce elemente din contractul individual de munca pot fi modificate ?

Contractul individual de munca se poate modifica numai prin acordul partilor, printr-un act aditional atasat la contract.

Programul Competente digitale pentru angajatii IMM-urilor a fost aprobat prin H 599/2020

In MOF 699 din 04.08.2020 a fost publicata Hotărârea nr. 599/2020 privind aprobarea Programului național Competențe digitale pentru angajații din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, finanțat în cadrul Programului operațional Capital uman 2014-2020.

Articole similare

Comentariul tau aici