Se inregistreaza in REVISAL concediul medical cu cod 09 ?

 • Inscrie-te ACUM la newsletterul GRATUIT Contzilla.ro
 • All Inclusive - toate lucrarile de specialitate - Click AICI!
 • Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

  Certificatele medicale pe care angajatii le prezinta angajatorilor si pe care este inscris codul de indemnizatie 09 se refera la concediu medical pentru “Ingrijire copil bolnav in varsta de pana la sapte ani sau copil cu handicap pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani” … 85%

  Indemnizatia pentru acest tip de concediu medical se plateste in intregime din bugetul FNUASS.

  In situatia in care un angajat are concediu medical cu cod 09, vom stabili in cele ce urmeaza daca este necesara operarea in REVISAL a suspendarii contractului individual de munca.

  Mentionam faptul ca in nomenclatorul REVISAL privind temeiul de suspendare se regaseste si – concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani (art.51 alin. (1) litera b)).

  Conform art. 3 alin. (2) litera o) din H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor – “Angajatorii prevazuti la art. 1 completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:

  o) perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale”.

  In concluzie, cazurile de suspendare in baza certificatelor medicale (certificatele roz) nu se inregistreaza in REVISAL.

  Atentie ! Concediul pentru ingrijirea copilului bolnav pana la varsta de 7 ani sau pentru handicap pana la 18 ani se acorda numai in baza unui certificat medical.

  Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-

  Articole similare

  • Nu am gasit articole similare
 • Autor: Delia Mircea
 • Profil Google Plus Delia Mircea

 • Recent Posts

  Comments are closed.

  Distribuie acest articol: